Hampus stuga

Idén till Hampus stuga föddes i december 2019 efter att vi överraskat en kille från Varberg vid namn Hampus. I mars 2020 blev Hampus en ängel och vi kontaktade föräldrarna om vår ide att införskaffa eller bygga en stuga dit vi kommer bjuda in cancerdrabbade barn och deras familjer till.

I Hampus stuga kommer vi överraska barn samt familjer med Tuvas dag, där skall de få antingen vila upp sig eller så kan vi planera för en aktiv vistelse alltefter deras önskemål och vad de orkar med. Vi tar var familjs egna önskemål i åtanke. Då vi alltid har levt i föreningen om att ”Tillsammans är vi starka” så är det så kul att vårat första ändamål Tuvas dag och Hampus stuga kan verka tillsammans. Vi vet att både Hampus och Tuva tittar ner och hjälper oss i våra beslut.

Så framöver kommer allt överskott satsas på denna nya stuga som vi skall hitta den mest perfekta platsen för i Varberg. Vårt drömområde är i Apelviken men det får insamling och objekt som dyker upp på marknaden i form av befintlig stuga eller mark visa.

Vi kommer nu via olika event, gåvor, företagskompisar, föreningskompisar och andra olika privata initiativ förverkliga Hampus stuga som vi sedan kommer att driva i vår egna verksamhet.

Detta kommer bli Varbergs stolthet då vi tillsammans kommer samarbeta med flera restauranger, caféer, företag och andra smultronställen i Varberg med omnejd. Vi vill tillsammans med verksamheterna i Varbergs kommun visa upp oss från den bästa sidan som just västkustens pärla med sina stränder och närheten till naturen just är.

Detta var Hampus enligt hans mamma:

Världens bästa Hampus
Hette Persson i efternamn och föddes den 28 december 2004.
Den 22 mars 2019 drabbades Hampus utav ALL T-cells leukemi. Ungefär ett barn om året får denna diagnos.
Cancern var aggressiv med en rad olika komplikationer.
12 december 2019 genomgick Hampus en stamcellstransplantation för ett
försök att bota sjukdomen, men cancern var för svår. Den 30 mars 2020
somnade Hampus in omgiven av sin familj.
Hampus var en super härlig kille, omtänksam och den bästa vän
man kunde ha. Han älskade sin flickvän och familj över allt annat.
Favoriten var Marvel Avengers och han såg alla filmer flera
gånger om.
Hampus ”We Love You 3000”

Reportage om Hampus som är publicerat i GT och Expressen