Tuvas dag

 


Tuvas dag grundades 2016 efter att en liten flicka från Falkenberg vid namn Tuva blev en ängel.

Genom Tuvas dag har vi uppfyllt många cancerdrabbade barns önskningar samt genomfört överraskningar individuellt runt om i Sverige, både i hemmet samt på sjukhus. Vad har vi då gjort? Det kan vara allt ifrån att träffa sin idol eller genomföra ett favoritkalas, bo på hotell samt shoppa och äta gott. Vi vill hellre genomföra många små överraskningar över årets gång än få stora.

Genom olika utbyten med företag samt gåvor från privatpersoner vill vi få barnen att glömma att de är sjuka för ett litet ögonblick samt skapa fina minnen för familjerna.

Under 2020 grundades vi Hampus stuga och i framtiden så fort stugan finns på plats kommer Tuvas dag genomföra de flesta överraskningar i Varberg. Tuvas dag kommer då att bjuda in familjerna till Varberg och Hampus stuga och genomföra överraskningar där. Vi kommer även till viss del ge oss ut i avlånga Sverige för överraskningar hemma till dem som ej har möjlighet eller ork att ta sig till Varberg.

Genom detta väver vi ihop Tuvas dag och Hampus stuga samt får både Tuva och Hampus att tillsammans hjälpa cancerdrabbade barn och deras syskon i framtiden. Detta vet vi att både Tuva och Hampus skulle gillat.

Tillsammans är vi starka!

En pappas ord
Världens bästa Tuva
föddes 18augusti 2011

Vi förlorade vår dotter Tuva i juni 2016 efter att hon drabbats av hjärntumör, diffust ponsgliom, en tumör man i dagsläget inte kan bota. Tuva var då bara 4år.

Hon, som så många andra barn i den åldern, älskade allt av Astrid Lindgren, inte minst Pippi! Under Tuvas sjukdomstid kom hon nära en annan tjej med cancer, Lovisa, även om de skilde 10 år på dem så kände de väldigt mycket för varandra.

Vi pratade om att Lovisa skulle följa med oss till Astrid Lindgrens Värld nästa gång vi skulle dit. Tuva blev sämre och när Lovisa förstod att någon resa till Vimmerby inte skulle bli av för Tuvas del så fick Pippi komma till henne.

Lovisa ringde till Martin på Varberg för liv. Efter några dagar den 27 maj 2016 fick Tuva, familjen och kompisar, ett överraskningskalas i trädgården i Falkenberg med Pippi, Tommy och Annika, Kling och Klang, hoppborg, tårta och popcorn!

Drygt två veckor efter det blev Tuva en ängel.”

Tuva som gett namn åt Tuvas dag.

Så vill ni vara med och stötta oss i vårt arbete 
Swisha 1235528963 
Kontohavare: Tuvas Dag
Kontonummer: 889 713 588
BIC/IBAN: HANDSESS / SE73 6000 0000 0008 8971 3588

Kontoförande kontor: 6231 Varberg